FotoArtReus

Tradició fotogràfica.

Reus té una llarga tradició fotogràfica en tots els àmbits. Ja a començaments del segle XX es té constància que s’organitzava algun concurs fotogràfic. Als anys 60 es van arribar a convocar sis concursos fotogràfics anualment de temàtica diversa. Això era motivat per la existència de diversos grups fotogràfics integrats en diverses entitats culturals. Així el 1962 aquesta inquietud va cristal·litzar en la unió de tots els petits grups en l’Agrupació Fotogràfica Reus. Actualment l’AFR gairebé no té activitat però va propiciar amb el treball fet durant molts anys, especialment pel Josep M. Ribas i un reduït grup de persones, la creació del Centre de la Imatge Mas Iglésies de Reus, CIMIR, amb gestió municipal i que és un centre d’arxiu i difusió de la fotografia de referència en el nostre país.

Tota aquesta intensa activitat va fer que a Reus puguem comptar amb dos MFIAP un EFIAP, dos AFIAP, un HonEFIAP i un EsFIAP

Paral·lelament des de el Club Natació Reus Ploms va néixer la iniciativa gestada des de 1952 de organitzar un saló internacional de fotografia dedicat a l’esport, era Fotosport que es va convocar per primera vegada el 1970 i actualment estem ja per la 22a edició.

Ara, a l’entorn de FOTOSPORT han sorgit dues noves iniciatives, dos salons de fotografia que pretenen seguir projectant Reus i Catalunya cap a Europa i a la resta del món, si més no, dins l’àmbit de la fotografia.

Així des de 2012 any comptem amb el Saló Europa i a partir del 2013 s’hi va afegir GaudiRfoto. La combinació d’aquest tres salons de fotografia mantindran la nostra ciutat permanentment present en el calendari fotogràfic d’arreu del món.

Josep M. Casanoves Dolcet, AFIAP – EsFIAP
Reus – Catalunya