Internacional, intercontinental

Sovint, presentant anteriors edicions del nostre Intercontinental Circuit, hem parlat que la globalització del nostre món facilitat l’èxit de la nostra organització i d’altres de semblants. És a dir, la globalització entesa com un valor positiu del món que ens ha tocat viure.
Aquest any, però, quan vam convocar la cinquena edició del nostre circuit, ja veiem les conseqüències, en aquest cas negatives, d’aquesta globalització de que parlava. Certament que la pandèmia de la COVID-19 en la que encara estem immersos afegeix un aspecte negatiu, tràgic i dolorós a aquesta globalització que ha estès com la pólvora aquesta “pesta” del segle XXI.
En començar aquesta any, que gairebé estem acabant, ningú s’hagués pogut imaginar, ni en el pitjor dels seus malsons, que una partícula tan diminuta com és un virus ens pugues canviar la vida com ha fet i com seguirà fent en el futur i, molt menys, les tràgiques conseqüències que comportarà per la humanitat sencera, socials, econòmiques però, principalment, sanitàries i que ha provocat i provocarà una gran quantitat de pèrdua de vides humanes.
Ens podíem plantejar de fer un parèntesi i aquest any no convocar el nostre circuit, però finalment vam creure que, malgrat tot, havíem d’intentar de viure amb la màxima normalitat possible i seguir el nostre projecte. Sortosament el món digital actual i la plataforma amb que treballem faciliten que el funcionament de tots els aspectes organitzatius puguin continuar sense cap entrebanc. Només, això si, hem hagut de substituir el contacte personal en el moment de fer els veredictes per la comunicació per videoconferència que ha permès als jurats treballar còmodament però sense el contacte proper que facilita l’intercanvi d’idees i maneres d’entendre la fotografia i promouen l’amistat.
El participants sembla que també han compartit la idea d’intentar viure la situació amb la màxima normalitat i ens han confiat novament les seves obres. Així hem rebut 4407 fotografies de 392 autors de 51 països d’arreu del món. Creiem que és tot un èxit atenent les especials circumstàncies del moment.
Esperem que en la propera edició la situació sigui molt millor i comencem a veure la llum al final del túnel i que la solució a la pandèmia segui ben a prop.
Aquest any, més que mai, desitgem que ens puguem retrobar tots en el proper Intercontinental Circuit 2021

Josep M. Casanoves Dolcet, AFIAP, EsFIAP
Chairman general de l’Intercontinental Circuit
Patrocinadors
Comissari del Circuit

Josep M Casanoves Dolcet

AFIAP, EsFIAP