Internacional, intercontinental

Malauradament hem de seguir fent referència a la pandèmia de la COVID-19, un any més, en la presentació de l’edició d’enguany del nostre Intercontinental Circuit. Altre vegada, alguns dels nostres jurats s’han hagut de reunir a través de videoconferència per fer la seva tasca de puntuar i atorgar els premis als guanyadors.
Com dèiem en l’anterior edició, el veredicte a distància és possible gràcies a les tecnologies actuals, i sort n’hem tingut per poder seguir amb el nostre Circuit amb certa normalitat, però alhora, no facilita el contacte personal tan necessari per enfortir els llaços d’amistat que promou la fotografia així com l’intercanvi d’idees i maneres de veure la fotografia i la vida en general.
El que no sembla haver canviat són les ganes de normalitat dels artistes fotògrafs que any rere any ens fan arribar les seves obres per participar en el nostre Circuit. Així, en aquesta edició i seguint la línia de les anteriors edicions, hem rebut 4391 obres de 384 autors provinents de 49 països d’arreu del món.
Sembla ser que, ara si, i sense oblidar les precaucions degudes, podrem tornar a una normalitat més semblant de la que teníem abans d’aquesta pandèmia que ens ha canviat força la vida, especialment pel que fa a les relacions personals.
Sembla que malgrat les noves variants del virus que van apareixent i les noves onades de contagis, gràcies a les vacunes principalment i a la precaució i a l’observança de les més elementals mesures higièniques la pandèmia va remetent.
Esperem, doncs, que quan presentem la setena edició de l’Intercontinental Circuit 2022 ja no calgui fer referència a aquesta plaga moderna que ens ha trasbalsat la vida a tot el món globalitzat.
Fins el proper any 2022 en que ens tornarem a trobar a través de la fotografia i a l’entorn del nostre Intercontinental Circuit.

Josep M. Casanoves Dolcet, AFIAP, EsFIAP
Chairman general de l’Intercontinental Circuit
Patrocinadors
Comissari del Circuit

Josep M Casanoves Dolcet

AFIAP, EsFIAP