Logo Europa

EUROPA 2016

XV Saló Internacional de Fotografia Digital

Novament ens retrobem per presentar-vos una nova edició del nostre vell i renovat saló EUROPA, nascut el 1973 i que després d’un llarg parèntesi des de 1993, el vam recuperar el 2012.

La filosofia del saló s’ha mantingut intacta des del primer moment: obrir una finestra al món on entrés aire fresc i noves idees provinents de més enllà de les nostres fronteres.

En el moment de la seva creació, 1973, això era especialment sugerent i atrevit, essent, com érem, un país tancat amb un règim tancat i sense llibertats. El saló Europa va representar en aquell moment poder guaitar més enllà del nostre limitat món.

Ara, en un règim suposadament de més llibertats, novament ens permet guaitar a l’exterior, a Europa i més enllà, una Europa que no passa pels millors moments pel que fa al respecte dels valors fundacionals però que segueix essent per nosaltres, per Catalunya, un referent i un destí.

És en aquesta tessitura de crear un país nou, propi, més net i just que el saló Europa en dóna la visió del món gràcies al bon ull i al bon treball dels artistes fotògrafs que han volgut mostrar-nos les seves obres.

La seva visió particular i personal del món i amb la seva creativitat ens manté amatents a tots els corrents de creativitat que es desenvolupen en aquesta Europa, on volem restar, i en la resta del món, cada vegada més globalitzat.

Gràcies una vegada més, doncs, als artistes que ens han acostat a totes aquestes realitats i/o fantasies fruit de la seva creativitat. Sense ells, el saló Europa no hagués existit mai.

Hem d’agrair-los també que ens ajudin a consolidar aquesta nova etapa del saló Europa mantenint la confiança en nosaltres.

Així aquesta confiança s’ha materialitzat amb un manteniment del nivell de participació i molt especialment per la gran qualitat de les obres que ens han confiat.

Així hem rebut 3549 obres de 290 autors de 50 països d’arreu del món.
Esperem retrobar-nos a l’Europa 2017

Josep M. Casanoves Dolcet, AFIAP, EsFIAP
Vicepresident de la FCF
Comissari del saló Europa