FOTOSPORT 2022

XXVII Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport

Tal com desitjàvem en acabar la presentació de l’anterior edició de Fotosport, el 2020, sortosament la pandèmia començar a semblar que només ha estat un mal somni que va provocar patiment i moltes morts i, per tant, sembla que comença a formar part del passat.

El 2020 celebràvem el 50è aniversari de Fotosport però la pandèmia va provocar que la celebració d’aquest esdeveniment fos més aviat discreta. La inauguració va ser en petit comitè però, cal remarcar, que l’exposició de presentació que es va fer al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, CIMIR, es va allargar fins la primavera de 2022 ja que el CIMIR va esdevenir, uns mesos, un centre de vacunació contra la COVID-19 i, així, les gairebé 6000 persones que van passar pel centre van poder veure les obres de Fotosport que formaven part de l’exposició.

Hem perdut, en certa manera, dos anys de la nostra vida i, molts, desgraciadament, van perdre la vida. Ara ens toca normalitzar les nostres vides i seguir els nostres camins allí on van quedar aturats o gairebé. Nosaltres, des de Fotosport, tot i que no vam aturar la nostra tasca envers la fotografia i l’esport, tornem a la normalitat amb Fotosport 2022, XXVII Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport.

Fa 52 anys que som fidels a la nostra cita biennal amb els artistes fotògrafs. Com diem sovint són ells, els fotògrafs, que a través dels objectius de les seves càmeres ens mostren aquell instant precís de la pràctica de l’esport o del seu entorn més immediat. Sense els fotògrafs i la seva visió, Fotosport no existiria i no hauria arribat al nivell de reconeixement i qualitat que hem assolit al llarg d’aquests anys.

L’altre aspecte que per nosaltres també és molt important en la nostra organització és el jurat. La pandèmia ens va obligar a fer veredictes virtuals però ara, en aquesta edició, hem pogut tornar a la total normalitat amb un jurat de forma presencial que permet treballar millor i, especialment, permet una discussió i argumentació durant el veredicte, a més, és clar, de facilitar l’amistat i l’intercanvi de idees i experiències. En resum, un interacció molt més enriquidora i que crea més lligams personals.

Pel que fa a la participació, en aquesta edició hem rebut 1285 obres de 101 autors provinents de 29 estats d’arreu del món, gràcies, doncs, als fotògrafs que ens han confiat les seves obres.

Esperem retrobar-nos novament el 2024 en una nova edició de Fotosport.

Josep M Casanoves Dolcet, AFIAP, EsFIAP
Comissari de Fotosport
Director del Centre d’Exposicions FIAP a Reus al CIMIR
Club Natació Reus Ploms