Logo Europa

EUROPA 2017

XVI Saló Internacional de Fotografia

Novament som aquí per presentar-vos, ara, la XVI Biennal Internacional de Fotografia EUROPA 2017.

Han passat molts anys des d’aquell llunyà 1973 en que vam convocar la primera edició d’aquest saló. Han canviat moltes coses tant en la fotografia, com a Europa com al món, però ens mantenim fidels a aquell esperit primigeni que no és altre que obrir una finestra al món des de aquest recó del Mediterrani que és Catalunya.

Una finestra que aleshores i ara ens porta aire fresc, idees, imatges, sensacions, maneres d’entendre l’art de la fotografia tan diverses com ho són els autors que ens envien les seves obres i els països d’on procedeixen.

És gràcies a aquesta diversitat que podem entendre millor el món que ens envolta, un món del que Catalunya fa segles que forma part i on, ara, hi vol tornar a tenir veu pròpia, dins a Europa i cap al món com ja va tenir fins fa tres segles.

El nostre petit país vol ser part d’aquest món com una peça més d’aquest puzle que és Europa, units en la diversitat. A través del Saló Europa, i per mitjà de la fotografia, intentem situar-nos en aquest mapa tan divers, dins el nostre àmbit, el món de la imatge.

Hem d’agrair, doncs, als 309 artistes que ens han fet arribar 3753 fotos que provinents de 53 països ens han ajudat a situar-nos en aquest mapa i ens han permès de gaudir, un any més, de les millors fotografies que actualment es fan en el món.

Esperem retrobar-nos de nou el proper any i esperem que en aquella nova ocasió el nostre país ja haurà canviat radicalment, serà tot un altre.

Gràcies novament i fins el 2018.

Josep M. Casanoves Dolcet, AFIAP, EsFIAP
Comissari Salons Europa