Logo Europa

EUROPA 2019

XVIII Saló Internacional de Fotografia

Un any més ens retrobem en la presentació d’una nova edició del nostre Saló EUROPA. Ja són 18 edicions des de 1973 en que va néixer aquest projecte i que el 2012 es va renovar en la forma però no en el fons.

La idea inicial del Saló Europa es manté intacta. Era, i és, obrir una finestra al món a través de les fotografies que ens fan arribar els artistes fotògrafs dels cinc continents. Una finestra d’aire fresc des de la qual podem copsar la visió del nostre món a través dels ulls dels fotògrafs d’arreu.

Al 1973, quan vam començar, donada la situació del nostre entorn més immediat, el nostre petit país, Catalunya, aquesta finestra oberta al món ens permetia guaitar i veure de forma més àmplia el món del que ens permetia el nostre país, molt tancat en aquell moment.

Sembla que la història es mogui per cicles i, ara, en certs aspectes, sembla que tornem una mica al tancament d’aquella època i el nostre Saló EUROPA ens serveix novament per agafar una mica d’aire renovat i sentir-nos plenament integrats en aquesta Europa a la qual sempre hem mirat i en la que sempre ens hem volgut emmirallar.

Tot això no seria possible sense la indispensable col·laboració de tots els fotògrafs que ens han confiat les seves obres y han participat en el nostre saló. Aquest any, a més, hem creat un premi especial per les dones fotògrafes, amb la intenció d’esperonar les moltes i molt bones fotògrafes que hi ha en aquest món de la imatge a que participin. Aquest premi vol ser un petit gra de sorra per ajudar a assolir la igualtat entre homes i dones dins l’àmbit de la fotografia creativa.

Així doncs, hem rebut 3830 obres de 299 artistes de 50 països d’arreu del món. Una participació important que augmenta lleugerament respecte a edicions anteriors.

Ens retrobem el proper any 2020 en una nova edició dels Salons EUROPA.

Gràcies a tots!

Josep M. Casanoves Dolcet, AFIAP – EsFIAP
Comissari Salons Europa